Certified Pdf
Voordelen :
Zelfde voordelen als in het hoofdstuk PDF.
Een aantal fouten worden tijdig onderschept voor u het bestand naar de drukkerij zendt. Als u een errormelding krijgt kunt u het opmaakbestand aanpassen en een nieuwe PDF maken. U hebt dus zelf controle over de fouten en u kunt dadelijk het opmaakbestand aanpassen.
Als u de PDF heeft aangemaakt met de Ghent PDF Workgroup settings zoals beschreven in het hoofdstuk PDF zal het aantal foutmeldingen gevoelig verminderen.
De doorlooptijd in de prepress bij het gebruik van een Certified PDF is aanzienlijk korter.

Conclusie :
Er is wel degelijk een verschil tussen een gewone PDF en een Certified PDF. In een gewone PDF kunnen nog verschillende fouten zitten die men pas ontdekt op de proef. Een Certified PDF geeft u steeds een rapport met errors en warnings die u kan aanpassen in het opmaakbestand.
U als klant heeft dus volledige controle over het opmaakbestand en bezorgt de Certified PDF aan GVO als deze volledig goedgekeurd is. U bespaart dus tijd en kosten.

Werkwijze :
Er bestaan verschillende werkwijzes om een Certified PDF aan te maken, steeds met programma’s van Enfocus:

Enfocus PitStop Professional :
De werkwijze voor het maken van de PDF voorafgaand aan de controle is dezelfde als deze beschreven in het hoofdstuk PDF. Deze PDF opent u in het programma Acrobat Professional en met de plugin Enfocus PitStop Professional + het juiste profiel (SheetCmyk_1v3 of SheetSpotHiRes_1v3) maakt u er een Certified PDF van.

Enfocus Instant PDF :
Met dit gebruiksvriendelijke programma kunt u rechstreeks vanuit uw opmaakprogramma (InDesign of QuarkXPress) een Certified PDF maken via de menufunctie “save as Certified PDF”. Ook hier is het weer van belang het juiste profiel (SheetCmyk_1v3 of SheetSpotHiRes_1v3) te kiezen.

GVO + PitStop Server :
Dit is de gemakkelijkste manier om van uw PDF een Certified PDF te maken, zonder dat u er extra programma’s voor nodig hebt.